2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function

Students can Download Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function Questions and Answers, Notes Pdf, 2nd PUC Basic Maths Question Bank with Answers helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and to clear all their doubts, score well in final exams.

Karnataka 2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function

2nd PUC Basic Maths Limit and Continuity of a Function One Mark Questions and Answers

Question 1.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 1
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 2

Question 2.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 3
Answer:

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 4

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 3.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 5
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 6

Question 4.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 7
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 8

Question 5.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 9
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 10

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 6.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 11
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 12

Question 7.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 13
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 14

Question 8.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 15
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 16

2nd PUC Basic Maths Limit and Continuity of a Function Two Marks Questions and Answers

Question 1.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 17
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 18

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 2.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 19
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 20

Question 3.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 21
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 22

Question 4.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 23
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 24

Question 5.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 25
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 26

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 6.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 27
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 28

Question 7.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 29
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 30

Question 8.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 31
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 32

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 9.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 33
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 34

2nd PUC Basic Maths Rationalization Method Three or Four Marks Questions and Answers

Question 1.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 35
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 36

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 2.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 37
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 38

 

Question 3.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 39
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 40

 

Question 4.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 41
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 42

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 5.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 43
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 44
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 45

Question 6.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 46
Answer:

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 47

2nd PUC Basic Maths Limits Tending to ∞ Three or Four Marks Questions and Answers

Question 1.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 48
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 49

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 2.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 50
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 51

Question 3.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 52
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 53

Question 4.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 54
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 55

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 5.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 56
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 57

Question 6.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 58
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 59

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 7.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 60
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 61

Question 8.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 62
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 63

Question 9.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 64
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 65

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 10.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 66
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 67

Question 11.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 68
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 69

Question 12.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 70
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 71

Question 13.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 72
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 73

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 14.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 74
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 150

 

2nd PUC Basic Maths Limits and Continuity of a Function Five or Six Marks Questions and Answers

Question 1.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 76
Answer:
(i.e,n is +ve, -ve and a fraction.)

Problems from standand limits with solution. (One or Two M. Q.)

Evaluate the soloving:

Question 1.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 77
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 78

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 2.

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 79
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 80

Question 3.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 81
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 82

Question 4.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 83
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 84

Question 5.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 85
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 86

Question 6.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 87
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 88

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 7.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 89
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 90

Question 8.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 91
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 92

Question 9.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 93
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 94

Question 10.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 95
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 96

Question 11.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 97
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 98

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 12.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 99
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 100

Question 13.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 101
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 102

Question 14.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 103
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 104
Put y = x – 1
y + 1 =x
As x → 1
y → 40

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 15.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 105
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 106

Question 16.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 107
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 108

Question 17.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 109
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 110

Question 18.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 111
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 112

Question 19.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 113
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 114

Question 20.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 115
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 116

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 21.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 117
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 118

Question 22.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 119
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 120

Continuity of a function:
A function y =fx) is said to be continuous at x = a if f(a) exists and ¡s equal to f(a)
i.e. \(\lim _{x \rightarrow a}\) f(x) = f(a)

OR

A function y = f(x) is said to be continuous at x = a. If \(\lim _{x \rightarrow a^{+}}\) f(x) = \(\lim _{x \rightarrow a^{-}}\) = f(x) = f(a) i.e., R.H.L. = L.H.L = f(a).

2nd PUC Basic Maths Continuity of a Function Three or Four Marks Questions and Answers

Question 1.
S.T. the function f(x) = |x| is continuous at x = 0.
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 121

Question 2.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 122
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 123

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 3.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 124
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 125

Question 4.
Define f(0) So that f(x) = \(\frac{x}{1-\sqrt{1-x}}\) becomes continous at x = 0 and f(0) = 2.
Answer:
f(0) = \(\frac{0}{1-\sqrt{1-0}}=\frac{0}{1-1}=\frac{0}{0}\) form, which is inditerminate hence rationalize the D.N.R.

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 126

Question 5.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 127
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 128

Question 6.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 129
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 130

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 7.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 131
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 132

Question 8.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 133
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 134

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 9.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 135
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 136
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 137

Question 10.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 138
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 139

Question 11.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 140
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 141

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 12.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 142
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 143

Question 13.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 144
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 145

Question 14.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 146
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 147

2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and continuity of a function

Question 15.
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 148
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 17 Limit and Continuity of a Function 149

shares