KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

Students can Download English Poem 8 The Quarrel Questions and Answers, Summary, Notes Pdf, Activity, KSEEB Solutions for Class 7 English helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and to clear all their doubts, score well in final exams.

Karnataka State Syllabus Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

The Quarrel Questions and Answers, Summary, Notes

C1. Answer the following questions in a word or sentence:

Question 1.
Who quarrels in this poem?
Answer:
Two siblings quarrels in this poem the speaker & her brother.

KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

Question 2.
_________ led to another
a) some how
b) one thing
c) quarrel
Ans.
b) one thing

Question 3.
How did the fight end ?
Answer:
In the end of the poem one realised he was wrong and other one was right.

Question 4.
Mention who accepted the mistake in the fight.
Answer:
The brother of the speaker.

KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

Question 5.
Name the poet who wrote the poem “The quarrel”.
Answer:
Eleanor Farjeon

C2. Match the following:

KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel 1

C3. Discuss the following with your partner and answer:

Question 1.
How do you understand the lines seven and eight?
Answer:
In these two enemies the speaker brother said he was right. But the speaker know his brother was wrong.

KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

Question 2.
“We hated one another ” says one of the brothers. Is it true? Why do you think so?
Answer:
She hated they had was only for awhile. But the speakers, brother tapped him on this back and said they cannot continue like fighting.

Question 3.
What message does the poem give?
Answer:
We are have opinions and when we meet someone or live with a sibling or parent, who has different means to our own. The brother in this poem realises that his sister is move important to him than anything else, even samething that he truly believes in so the brother is right in saying he is wrong, would not it be nice if there are more people in the world like him?

This poem also talk abent the secret to keeping good relationships, good making them bella.

The Quarrel Summary in English

This poem is about the quarrel between a sister and a brother. The poetess she quarreled with her brother for no reason. As the quarrel progressed it became a strong fight and they stopped talking to each other.

The brother told that he was right be she knew he was wrong. The afternoon was dull and they hated each other for a while. Suddenly the brother tapped her back and said, we could not fight the whole dahy. Then became wrong and he was right in letting he was wrong.

The message is the poem gives us is relationship is more important than everything else whether same is really wrong or right.

The Quarrel Summary in Kannada

The Quarrel Summary in Kannada 1

The Quarrel Summary in Kannada 1

The Quarrel Summary in Kannada 3

KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
shares